Magassarkú vagy alacsony?

Alsashoes
2020.12.27 21:17
Magassarkú vagy alacsony?

Magassarkú vagy alacsony?

A magas sarkú cipő a legtöbb nő ruhatárának alap darabját képezi napjainkban. Ennek a lábbelinek a története nagyon messzire nyúlik vissza a múltban, ugyanis már a ókorban is viselték, ekkor azonban még férfiak. Napjainkban kizárólag a nők előjoga a magas sarkú cipő hordása. Magas sarkú cipőből ma már számtalan fazonú megtalálható, kezdve a szolidabb, kisebb sarokmagasságú, szélesebb sarkú daraboktól az extravagáns, hatalmas sarokmagasságú, nagyon vékony sarkúakig.

Melyik magassarkú cipőt viseljük? Csak ízlésünk szabhat határt!

Annak, hogy melyiket viseljük, csak ízlésünk szabhat határt, valamint természetesen a hasonló cipőben való járási képességünk. Vannak nők, akik a legmagasabb sarkú lábbelikben is magabiztosan lépkednek, azonban ez nem mindenkinek megy.

Fontos, hogy a sarokmagasság megválasztásánál vegyük figyelembe, hogy miben tudunk stabilan járni. Ez már csak azért is fontos, mert ha ki akarjuk használni a magas sarkú cipő legnagyobb előnyét, miszerint magasabbá tesz, és optikailag formásabbá, hosszabbá teszi a lábakat, fontos, hogy megfelelően járjunk benne. Lehet akármilyen szép és nőies egy magas sarkú cipő, ha csetlünk-botlunk benne, billegünk és alig tudunk benne járni, az a látvány minden lesz, csak vonzó nem. Sokkal jobb hatást érhetünk el egy alacsonyabb sarkú cipőben, ami stabilan járunk, mint egy 15 centiméteres sarokmagasságú cipőben, amiben össze-vissza botladozunk.

Magassarkú cipő előnyei

Hasznos gondolatok

A magas sarkú cipők másik nagy előnye, hogy rendkívül nőies, ugyanakkor elegáns megjelenést kölcsönöz. Utóbbi tulajdonsága miatt vannak bizonyos helyzetek, melyekben szinte elkerülhetetlen a magas sarkú cipő viselése. Nem egy nőnek  a munkája követeli meg az elegáns megjelenést, a kosztümöket, csinos ruhákat, ezekhez pedig magas sarkú dukál.

Fontos azonban figyelni az egyensúlyra: ha munka közben nem is tudunk megválni a magas sarkútól, munkaidőn kívül igyekezzünk lapos vagy laposabb cipőkben járni, így nem kell attól tartanunk, hogy túl nagy árat kell fizetnünk a jó megjelenésért. Ha figyelünk arra, hogy ne folyton magas sarkút, és nem mindig egyforma sarokmagasságú cipőt hordjunk, semmi probléma nem adódhat.

Szeretnénk egy összehasonlítást adni, hogy kinek is előnyös a magassarkú, és kinek nem.

Minden magas sarkú cipő azoknak áll jól, akik szeretik megmutatni a karcsú lábaikat, és nem utolsó sorban azoknak, akiknek a párjuk még a magassarkú cipő viselése esetén is magasabbak nálunk.

Azonban még nehezebb optikailag megtalálni a megfelelő arányt.
Amennyiben az átlagosnál vastagabb a lábunk, úgy kapjuk meg a megfelelő arányt és közben ugyanakkor stabilitást is nyerünk séta közben, hogy lapos egyenes talpú cipőt választunk.

A szélesebb, erősebb lábak esetén el kell felejteni a magas felső résszel rendelkező cipőket, mert lerövidítik a lábakat és adnak még nekünk néhány kilót optikailag. Ezt pedig senki nem szeretné, hiszen a súlyunkat mély hallgatás övezi. Jobb, ha olyan cipőt vagy szandált választunk, amelyek a boka alatt végződnek, ne legyenek rajta díszek, szegecsek vagy pántok, amelyek a lábainkra terelik a figyelmet.

Az alacsony sarokkal rendelkező cipők több évszázada divatosak, ezért ha ilyen cipőt viselsz, a tradíciót követed.

Az alacsony sarkú cipők mindenekelőtt univerzálisak és kényelmesek, de nincs okunk arra, hogy különleges alkalmakkor ne vállaljuk őket. Az ilyen sarokkal rendelkező cipők jól illeszkednek a klasszikus szabású nadrágokhoz, midi vagy maxi szoknyákhoz. A családi ünnepekre is tudjuk ajánlani, például esküvőkre, keresztelőkre, amikor elegáns női cipőben sok órát kell állnunk. 

Milyen változatai vannak az alacsony sarkú cipőknek?

A legnépszerűbbek: balerina, alacsony sarkú elegáns női cipő, félcipő, szandál, női oxford cipő, sportcipő. A balerina cipők a balettcipőre emlékeztetnek. Rendkívül kényelmes, kerek orral és lapos, vagy kissé emelt talppal rendelkeznek.

Az alacsony sarkú elegáns női cipő rendkívül kényelmes, és a viselésük elősegíti a jó közérzetet és a láb egészségét. Elsősorban az irodában viseljük őket, de mindennapi vagy elegáns öltözékkel is kombinálhatóak. 

Jó, ha legalább egy pár van otthon, ami tökéletes városi ügyintézéshez, vásárláshoz és esetleg a hétvégi kirándulásokhoz is.

A fentiek alapján elmondható hogy a legcélravezetőbb választás ha minden számunkra tetsző és stabil járást biztosító darabból tartunk otthon legalább egy párat Hölgyeim! ????

Bízom benne ismét tudtam segíteni! ????