Cipőápolás!

Alsashoes
2020.11.03 20:56
Cipőápolás!

Hogyan tehetjük ellenállóbbá és tartósabbá a cipőnket?

Mit tehetünk egy esős reggelen ha nincs épp kéznél egy gumicsizma a szekrényünkben?

Olvass tovább! Eláruljuk :)

 A cipők és csizmák közül az olcsóbb darabok könnyedén beáznak egy esős napon, azonban a nem megfelelő ápolás hiányában ez ugyanúgy előfordulhat egy drágább cipő esetében is. Így tehát érdemes kellő figyelmet fordítani az őszi és téli cipők ápolására és impregnálására, hogy kedvenc lábbelink hosszú ideig megóvják lábainkat a hidegtől, az átázástól és az ezzel járó felfázástól.

Az első lépések

Az új cipők esetében használj olyan krémeket, spray-ket, melyek kifejezetten vízhatlanításra lettek kitalálva. A jobb cipőápoló készítmények több funkcióval is rendelkeznek, ápolásra és impregnálásra egyaránt alkalmasak. Jó választás lehetnek azok a készítmények, melyek méhviaszt, paraffint, keményebb viaszokat vagy szilikont tartalmaznak, mivel ezek vízlepergető hatással bírnak.

A már használt cipő vízhatlanná tétele előtt alaposan tisztítsd meg a cipőt és hagyd megszáradni. A nedves felületbe ugyanis csak a szennyeződéseket dörzsöljük bele még jobban. Miután megtisztítottad a cipőt, vékony és egyenletes rétegben vidd fel az impregnáló anyagot. A cipőfűzőt távolítsd el ezidőre. Spray használata során kb. 10 cm-es távolságból fújd be a cipőt. Ügyelj rá, hogy mindenhova kerüljön a szerből, a varrásokra és a nehezebben elérhető részekre is. Miután végeztél hagyd, hogy alaposan megszáradjon az immár vízhatlan lábbelid!

Használd egészséggel!